Trainers

Thomas Mboua 

Thomas is een all-round sportinstructeur, met een achtergrond in taekwondo en karate, maar zijn passie ligt bij boksen. Jaren heeft hij getraind met zijn vriend Orhan Delibas, na zijn tijd bij NABA en Muscular. Hij ging dieper de discipline in en is inmiddels gediplomeerd trainer en coach bij de Nederlandse Boksbond.

Met het geven van groepstrainingen heeft Thomas al een lange tijd ervaring. Hij traint groepen dagelijks in de sportschool met fitness begeleiding, personal training of met aerobics als professioneel master aerobics van Les Mills, Taebo en KickFun. Thomas heeft ook een eigen concept ontwikkeld, de Total Coaching Training (TCT), voor de ondersteuning van vechtsporters tot beginners in sport.

Voor Thomas heeft sport een belangrijke, sociale functie. Het brengt mensen bij elkaar en het geeft plezier. “Boksen is geen gemakkelijke sport, daarom moet het contact goed zijn. Boxing is a way of life.”

Samenwerking is belangrijk. Naast samenwerking met boksclubs, zoals die met de Boksacademie van Orhan Delibas in Arnhem en Universiteit Wageningen (WUR), werkt hij samen met trainers uit uiteenlopende disciplines en de Kameroense boksbond in Yaoundé (FECABOXE).